Livet som en berg -og-dal-bane

Lrollercoaster-1441991-639x852ivet skal være litt som en berg og dal bane tenker jeg, så lenge vi holder oss i sporet. Hvis livet alltid hadde vært smilende, så ville vi ikke lært å sette pris på de små ting, de små gledene og de små tingene i livet, er du ikke enig?

Jeg har gått gjennom mye berg og dalbaner selv, fra de dypeste daler til de høyeste topper, i min personlige utvikling. og jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har tenkt at NÅ er det vel siste gangen jeg i den dypeste dalen, også skjer det, igjen og igjen. Vel, ikke like dypt lenger, og heller ikke like lenge..

Endelig tror jeg at jeg virkelig har innsett at livet skal være litt i dype daler og i høye topper, og også midt-i-mellom. Det skal være variasjon. Jeg har visst dette lenge, i hodet mitt, hodet har visst det, men hjertet har ikke fulgt helt med på det, kanskje bare delvis.

Endelig har hjertet også skjønt det, endelig har hjertet skjønt fordelene med de dype dalene, og det gjør alt så mye enklere. Det er i de dype dalene læringen sitter, det er i de dype dalene jeg henter innsikt OG ny motivasjon. Heldige meg har en verktøykasse full av gode verktøy, usynlige verktøy som jeg kan hente frem når som helst. Det kaller jeg å være ressurssfylt, det kaller jeg å gi seg muligheten til å stå støtt i eget liv. Det hele er også så såre enkelt, når jeg først kan det, som det jo er med alt her i livet. Alt vi har kunnet over tid og brukt, kan vi og det er enkelt. Alt, ja hvertfall nesten alt, kan synes vanskelig og nesten uoverkommelig når vi enda ikke har lært det.

Jeg elsker å utforske mitt indre og finne ut av hvorfor jeg handler som jeg gjør. Ofte er det gamle mønstre som sitter der, så fastlåst. Det er ikke alltid lett å finne ut av disse mønstrene, det er ikke alltid jeg forstår at det er gamle mønstre en gang. Det jeg vet er at det er alltid en grunn til at vi gjør som vi gjør, selvom det noen ganger synes helt utrolig og merkelig det enkelte mennesker får seg til å gjøre innimellom, men for de har det alltid en positiv hensikt, selvom det for oss som står der som utenforstående, virkelig ikke klarer å forstå å sette seg inn i den andres handlemåte. Det er egentlig helt greit, bare la det være som det er.

Alt skjer av en grunn og det er alltid mye å lære ut av de sitausjonene vi opplever. Lær deg å tenke «whats in it for me» alle de gangene du kommer opp i situasjoner du skulle ønsket langt vekk. Tenk over læringen i siutasjonen og på den måten snur du det til noe som er bra for deg, Kanskje har du gitt deg selv en mulighet til å utvikle deg og til å endre deg, slik at du med mindre sansynlighet vil komme opp i lignendne sitausjon en gang til.

Bruk livet som en læremester, de dype daler og de høye topper og det midt-i-mellom.

forest-angel-1366938-640x480